Vlaanderen integraalwaterbeleid.be
Home > Kalender > CIW-symposium Meerlaagse Waterveiligheid
« juni 2021 »
month-6
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

CIW-symposium Meerlaagse Waterveiligheid

Overstromingen zijn van alle tijden, het is een natuurlijk fenomeen. Je kunt ze nooit helemaal vermijden maar je kunt er wel voor zorgen dat je er geen kater aan overhoudt.
Wanneer 09:00 16:00 16-11-2015
van tot
Waar Consciencegebouw, Brussel (dicht bij station Brussel-N)
Deelnemers Lokale besturen
waterbeheerders
ruimtelijke planners
crisisdiensten
privésector
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Hoog water zonder kater: hoe kunnen lokale overheden hieraan meewerken

Het symposium gaat dieper in op de meerlaagse waterveiligheid en zal aantonen dat deze aanpak heel wat kansen biedt. Met concrete voorbeelden wordt de meerwaarde van het samen aanpakken van de overstromingsproblematiek met zowel protectieve, preventieve als paraatheidsverhogende maatregelen op perceel-, wijk- en gemeenteniveau aangetoond. Lokale besturen en andere betrokkenen krijgen praktische handvaten aangereikt over hoe zelf met meerlaagse waterveiligheid aan de slag te gaan.

 

 

Meerlaagse waterveiligheid

 

Om overstromingsrisico's van vandaag en morgen het hoofd te bieden, werken we aan een meerlaagse waterveiligheid die draait rond drie P’s: protectie, preventie en paraatheid.

Lokale besturen, waterbeheerders, ruimtelijke planners, crisisdiensten en burgers werken samen om met uiteenlopende maatregelen de schadelijke gevolgen van overstromingen te beperken. We zetten niet enkel in op het vermijden van overstromingen door waterlopen te ruimen en dijken, pompen en wachtbekkens te bouwen. Maar we verhogen ook onze veerkracht. We doen dat door rivieren terug meer ruimte te geven of door overstromingsbestendig te bouwen of verbouwen. Ook houden we de waterlopen nauwgezet in de gaten zodat crisisdiensten, waterbeheerders, en burgers tijdig kunnen ingrijpen om have en goed te beschermen.

Meer informatie over meerlaagse waterveiligheid vindt u in de rubriek gerelateerde inhoud onderaan deze pagina.

gearchiveerd onder: Symposium

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.