Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Jan. 2017 - Informatieverplichting bij publiciteit van vastgoed in overstromingsgevoelig gebied wijzigt op 1 januari

Op 1 januari 2017 wijzigden de richtlijnen voor de informatieplicht voor publiciteit bij vastgoed in overstromingsgevoelig gebied.

Het symbool  symbool overstromingsgevoelig gebied  moet enkel nog vermeld worden bij de publiciteit van vastgoed dat in effectief overstromingsgevoelig gebied ligt. Op die manier wordt het onderscheid met woningen en gronden in mogelijk overstromingsgevoelig gebied duidelijker. De schriftelijke vermelding van vastgoed in mogelijk overstromingsgevoelig gebied blijft wel verplicht.

De wijziging komt er na een evaluatie van de informatieplicht door de CIW. De evaluatie gebeurde onder meer op basis van een bevraging van vastgoedmakelaars en notarissen. De aanpassing van de richtlijnen voor de publiciteit is een eerste initiatief om de informatieplicht te verbeteren. Andere voorstellen worden nog verder onderzocht en uitgewerkt.

Benieuwd naar het resultaat van de evaluatie en het traject dat de CIW,  in samenwerking met CIB, BIV en het notariaat, uitwerkte om de informatieplicht verder te verbeteren? Lees dan het rapport.

Heeft u trouwens al kennis gemaakt met www.waterinfo.be/watertoets? Met dit instrument kunt u nog vlotter opzoeken of een vastgoed in overstromingsgevoelig gebied ligt en een gedateerde afdruk van de kaart aan de kandidaat-koper aanbieden. Ontdek de mogelijkheden via het instructiefilmpje.

 

Richtlijnen informatieplicht (vanaf 01/01/2017)

 

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.