Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

CIW Waterforum – Samen sterk tegen droogte

  • Wanneer 22-09-2022 van 09:30 tot 17:00 (Europe/Brussels / UTC200)
  • Waar Aula UGent, Voldersstraat 9, 9000 Gent
  • Aanwezigen Iedereen die betrokken is bij het proactief droogtebeleid in Vlaanderen
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal

Het nieuwe klimaat daagt ons uit als nooit tevoren. Elke dag opnieuw nemen besturen, waterbeheerders, waterbedrijven, sectoren, natuurverenigingen, ... maatregelen en ontplooien ze projecten die bijdragen aan een bescherming van onze watervoorraden, aan een veerkrachtig watersysteem en aan de omslag naar een meer circulair watergebruik. Wat leveren al die initiatieven op en welke lessen hebben we geleerd? Waar kunnen initiatieven elkaar versterken en waar zijn bijkomende inspanningen nodig?

Verschillende prominente sprekers uit universiteiten, kennisinstellingen en administraties brengen elk vanuit hun invalshoek een stuk van het antwoord.

Met dit Waterforum wil de CIW iedereen die betrokken is bij het proactief droogtebeleid in Vlaanderen samenbrengen om elkaar te informeren, te inspireren, te netwerken en te activeren. Het belooft een boeiende en interactieve dag te worden.

Het programma met de mogelijkheid tot inschrijven volgt nog. 

***

CIW-Waterforum - Samen sterk tegen droogte

Oproep voor onderzoeksvoorstellen en praktijkvoorbeelden

Een deel van het programma ligt al vast. Het andere deel willen we samen met jullie vormgeven. 

Wil jij als onderzoeker of vanuit de praktijk een bijdrage leveren? Heb je zelf een onderzoek opgezet, ben je actief aan de slag gegaan met onderzoeksresultaten, heb je een interessant project opgezet, wil je voorlopige resultaten voorleggen aan anderen, …? Deel dan je kennis en ervaringen tijdens het Waterforum. Wat heb je onderzocht, op welke wijze heb je dat aangepakt, met wie heb je samengewerkt, wat heb je gedaan met je data, wat liep heel goed, waar liep je tegenaan, … en vooral: hoe kan dit onderzoek of project bijdragen aan een geïntegreerd proactief droogtebeleid in Vlaanderen? Dat willen we graag horen tijdens het Waterforum.

Laat ons weten of je jouw kennis en ervaringen het liefste deelt via een presentatie, poster, vooraf opgenomen filmpje, … of je hierover liever in dialoog gaat met andere actoren in het waterbeheer. We verwachten jouw voorstel ten laatste op 27 mei 2022 via mail naar secretariaat_ciw@vmm.be. Uiterlijk eind juni hoor je of jouw voorstel geselecteerd is en ontvang je meer gerichte instructies.

Enkel voorstellen die niet commercieel zijn van inhoud worden aanvaard.

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.