Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Febr. 2020 - Terugblik op een geslaagd CIW-event

Op donderdag 6 februari 2020 ontving de CIW een 250-tal vertegenwoordigers van waterbeheerders, de verschillende overheden (van lokaal, Vlaams tot federaal), rioolbeheerders, waterbedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen, middenveldorganisaties en sectorfederaties tijdens een meer dan geslaagd event.

CIW-voorzitter Bernard De Potter gaf er toelichting bij de CIW-werking en bij het proces om de CIW-werking te vernieuwen en het partnernetwerk voor water verder uit te bouwen. Victor Dries, raadgever Omgeving voor het kabinet van Minister Zuhal Demir, bracht een bevlogen lezing over samenwerking binnen het waterbeleid. En Cyriel Kortleven overtuigde ons om de veranderingen in het waterbeleid met open blik aan te gaan. De deelnemers konden ook hun wens voor de CIW meegeven. We sloten de dag af met een netwerkborrel.

De komende maanden werkt de CIW, samen met haar stakeholders, verder aan de uitrol van de vernieuwde CIW en de partnernetwerken voor het integraal waterbeleid.

 CIW-event, 6 februari 2020, sfeerbeelden

 

 

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.