Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Cocreatieworkshop Droogte

Denk en werk mee aan maatregelen tegen waterschaarste en droogte 

Hoe kunnen we de kans dat Vlaanderen met waterschaarste en droogte geconfronteerd wordt zo klein mogelijk houden? Over deze vraag buigen overheden, experten en belanghebbenden zich tijdens twee cocreatieworkshops, op 18 februari en 25 maart 2020. Het resultaat wordt verwerkt in het waterschaarste- en droogterisicobeheerplan als onderdeel van de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027.

Tijdens de eerste workshop, op 18 februari, werden de aanwezigen als het ware ondergedompeld in een informatiebad. Ze kregen toelichting bij de uitdagingen op het vlak van waterschaarste en droogte, het beleid, het juridische kader, de kennis en data en de initiatieven op het terrein.

Daarna bespraken ze mogelijke acties. Twee vragen stonden daarbij centraal. "Hoe kunnen we de vraag naar water verkleinen?" en “Hoe kunnen we zorgen dat er voldoende water beschikbaar blijft?”.  

       

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.