Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Webinar Hemelwater- en droogteplannen: maatregelen in het buitengebied

  • Wanneer 14-06-2023 van 14:00 tot 15:30 (Europe/Brussels / UTC200)
  • Waar Webinar
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal

Langere droge periodes en intensere buien. De gevolgen van de klimaatverandering laten zich meer en meer voelen. Hemelwater- en droogteplannen brengen maatregelen aan om werk te maken van een waterrobuuste en klimaatbestendige omgeving. De landbouw- en natuursector zijn daarbij belangrijke partners.

Meer dan 150 deelnemers volgden het webinar over maatregelen in het buitengebied. Het enthousiasme en de grote interesse tonen dat het onderwerp voor velen belangrijk is en dat er een sterke bereidheid is om meer samen te werken.

Het CIW-secretariaat en Aquaflanders/Aquafin maakten de deelnemers wegwijs in de inhoud van een hemelwater- en droogteplan, de bepalingen voor het buitengebied en het opmaakproces.

Boerennatuur, stad Kortrijk, Natuurpunt en de erosiecoördinatoren brachten inspirerende voorbeelden over het vasthouden van hemelwater in het buitengebied en samenwerkingen tussen de landbouw- en natuursector en de gemeente.

En het Departement Landbouw en Visserij en het Agentschap Natuur en Bos stelden de subsidies voor niet-productieve investeringen en de projectsubsidies natuur voor.

Het webinar sloot af met een warme oproep om samen op zoek te gaan naar win-wins om waterschaarste en wateroverlast aan te pakken.

PRESENTATIES 

HERBEKIJK HET WEBINAR

Webinar Hemelwater- en droogteplannen: maatregelen in het buitengebied

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.