Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Webinar ‘Naar een Vlaamse water data space’

  • Wanneer 19-12-2023 van 16:00 tot 17:00 (Europe/Brussels / UTC100)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal

Zou het niet geweldig zijn moesten waterdata vlot kunnen heen en weer stromen tussen dataproducenten en -gebruikers in plaats van opgesloten te zitten in allerlei losse databanken? Verschillende partners uit de watersector slaan daarom de handen in elkaar. Aquafin, Aquaflanders, Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken, Departement Omgeving, VLAIO en VMM spraken binnen het CIW-platform Data & Digitalisering af om samen werk te maken van een ‘Vlaamse water data space’ waarbinnen waterdata vlot en veilig uitgewisseld kunnen worden.

Op dinsdag 19 december 2023 werd een webinar georganiseerd om dit initiatief en de kansen die het biedt voor jouw organisatie toe te lichten.

herbekijk het webinar 

Download de presentatie

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.