Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Webinar Praktijkgids Monitoring Blue Deal

  • Wanneer 26-04-2023 van 13:00 tot 14:00 (Europe/Brussels / UTC200)
  • Waar Digitaal
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal

Met de Blue Deal nemen we in Vlaanderen tal van terreinmaatregelen om de sponswerking te versterken. Hoe goed werken deze maatregelen? Hoe meet je de impact op het watersysteem? De Praktijkgids Monitoring reikt handvaten aan om te leren uit wat we vandaag op het terrein uitvoeren.

In de praktijkgids vind je:

  • heldere informatie over de werking van maatregelen zoals stuwen, infiltratiezones, structuurherstel van waterlopen en verbetering van de bodemkwaliteit.
  • een kennismaking met de randvoorwaarden voor het optimaal functioneren van de maatregelen.
  • concrete vuistregels en aanbevelingen voor het monitoren en evalueren van de effecten.

Tijdens het webinar van 26 april konden ontwerpers, uitvoerders en beheerders ontdekken hoe ze er voor zorgen dat maatregelen de gewenste impact hebben op het watersysteem. Ze kregen ook praktische richtlijnen over hoe ze die impact kunnen monitoren.​ 

download de praktijkgids

herbekijk het webinar

De Praktijkgids Monitoring is een initiatief van de CIW, in samenwerking met UAntwerpen en Sumaqua.

Het webinar was een samenwerking tussen de CIW en het onderzoeksproject TURQUOISE, een initiatief van UAntwerpen, KULeuven en ILVO.

Webinar praktijkgids monitoring Blue Deal

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.