Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

🎧 Podcast over 'Het Waternetwerk'

De CIW lanceerde de gloednieuwe podcast ‘Het Waternetwerk’.

In deze vierdelige reeks kom je te weten hoe de CIW met haar partners samenwerkt in het snel evoluerende waterlandschap in Vlaanderen. Klimaatverandering, digitalisering, globalisering, verstedelijking,… allemaal brengen ze uitdagingen en kansen met zich mee.

Als individuele organisatie of bedrijf in de watersector is het niet gemakkelijk hiermee om te gaan. Net daarom wil de CIW haar partners de hand toereiken en samen werken aan een slim en duurzaam beheer van ons kostbare water.

In de podcast geven experten van de VMM, Vlakwa, VLARIO vzw en Fevia hun blik op verschillende domeinen zoals 💡 ontwikkeling & innovatie, ♻️ circulair water en de 🚀 Water Data Space.

#1: Waarom samenwerken aan een duurzaam en weerbaar watersysteem broodnodig is

#2: Alle waterdata in éénzelfde digitale ruimte. Wat levert dat op?

#3: Investeren in onderzoek en innovatie voor duurzame watersystemen

#4: Circulair water, actueler dan ooit en in volle ontwikkeling


Alle afleveringen zijn integraal te beluisteren op Spotify 👇
 

Beluister de volledige podcastreeks

    

🔎 Meer het Waternetwerk en de platformwerking van de CIW  

De podcastreeks over het waternetwerk kwam tot stand in samenwerking met VMM, Vlario, Vlakwa en Fevia. Opname, montage en hosting zijn gebeurd door Tinneke Van Ransbeeck. Muziek is van Jérôme Pringiers.

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.