Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Een onver-GETE-lijke Demerdag

De 7de Demerdag brengt ons naar de weidse valleien van de Getes. We verwachten u in de kasteelhoeve Wange, een prachtige voormalige kasteelboerderij aan de Kleine Gete in Landen.
  • Wanneer 27-09-2021 van 09:00 tot 18:00 (Europe/Brussels / UTC200)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal

U krijgt toelichting over de waterkwaliteit, het integraal project voor het gebied van de Getes en over het integraal waterbeheer in het Demerbekken. Prof. Gert Verstraeten neemt ons mee door de ontstaansgeschiedenis van de Getes en hun vallei. Hij vertelt ons hoe de mens beek en vallei naar zijn hand zette en wat dit betekent voor het toekomstige beheer en herstel. En we blikken vooruit op de integrale waterprojecten die de komende jaren gepland staan. Het strategisch project Getestreek en het project Water-Land-Schap hebben heel wat initiatieven in gang gezet, waarmee we u laten kennismaken. 

In een panelgesprek bespreken we de toekomstperspectieven voor een robuuste Getestreek.

Tijdens de middag voorzien we de officiële opening van de oude meander die de VMM opnieuw heeft aangesloten aan de Kleine Gete.

In de namiddag laten we u kennismaken met de streek en met een aantal plannen en realisaties op het terrein. U kan kiezen uit 7 excursies

We sluiten af met een heus Getefeest, waarop u verder ideeën kan uitwisselen en netwerken.

 

Raadpleeg het programma en schrijf u in

Onver-GETE-lijke 7de Demerdag

 

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.