Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Hefbomen voor een klimaatadaptief waterbeleid

  • Wanneer 07-02-2024 van 13:30 tot 18:00 (Europe/Brussels / UTC100)
  • Waar Brussel, Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel
  • Aanwezigen Iedereen die betrokken is bij het integraal waterbeleid; welkom vanaf 13u.
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal

Naar gewoonte organiseren we als CIW aan het begin van het nieuwe jaar een inspiratie- en reflectiemoment voor het bredere 'waternetwerk', iedereen die betrokken is bij het integraal waterbeleid. Daarbij zoeken we telkens aansluiting bij een actueel thema.

De transitie in het waterbeleid om een antwoord te bieden op de gevolgen van klimaatverandering staat met stip bovenaan onze werkagenda. Bewandelde paden, klassieke denkkaders, traditionele samenwerkingsvormen bieden vaak onvoldoende antwoord. Om de strijd met klimaatverandering aan te gaan, zullen we inventief moeten zijn.

Inspirerende toelichtingen, creatieve toekomstbeelden, tot de verbeelding sprekende metaforen,... en veel goesting om samen aan de slag te gaan. Dat waren de ingrediënten van een geslaagd CIW-event. De ruim 150 aanwezigen werden ondergedompeld in de hefbomen vanuit de CIW-projectwerking, de platformwerking voor water en de waterbeheerplanning voor een klimaatadaptief waterbeleid.

Wil je het event graag herbeleven of kon je er niet bij zijn. 

 

CIW-event 2024

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.