Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Febr. 2023 - Terugblik op twee geslaagde CIW-evenementen

Op donderdag 2 februari was Brussel het kloppend hart van de watersector. De CIW organiseerde er die dag niet één, maar twee waterevenementen. Het gezellige geroezemoes rond de gesprekstafels, de enthousiaste reacties achteraf en de positieve drive bij de aanwezigen spraken voor zich. Het was een meer dan geslaagde dag.

Meet & match water

Meet and Match OOI Water - sfeerbeelden (3)

120 onderzoekers, innovatoren en beleidsmakers namen in de voormiddag deel aan het eerste meet & match-event van het CIW-platform Onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Een unieke gelegenheid om kennis op te doen, onderzoeksvoorstellen af te toetsen, nieuwe contacten te leggen of samenwerkingspartners te zoeken.

Lees meer
   

        

WaterWerkt! 

Sfeerbeelden WaterWerkt (3)

Onder de titel 'WaterWerkt!, drijfkracht voor de toekomst' stond de namiddag in het teken van informeren en inspireren. De ruim 100 deelnemers lieten zich inspireren over samenwerkingen binnen het waterbeleid, stakeholderbetrokkenheid, gebiedsgerichte werking en integrale projecten. En ze vernamen er hoe we met de CIW-projectwerking en de platformwerking voor water bijdragen aan de uitdagingen in het waterbeleid.

Lees meer
   

Podcast over stakeholderbetrokkenheid 

Gezonde en veerkrachtige watersystemen zijn een gedeelde verantwoordelijkheid. Iedereen is mee aan zet. We nodigden Jan Verheeke (secretaris Minaraad), Wendy Franken (directeur VLARIO) en Louise Vanysacker (R&D manager De Watergroep) uit om hun visie en ervaringen te delen over stakeholderbetrokkenheid bij het integraal waterbeleid en de CIW-werking. en toonden we hoe we met de CIW-projectwerking en de platformwerking voor water bijdragen aan de uitdagingen in het waterbeleid.

Beluister de podcast

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.