Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

Circulair watergebruik: hoe voor een versnelling zorgen?

De droge zomers van de afgelopen jaren tonen aan dat Vlaanderen kwetsbaar is voor droogte en waterschaarste. Daarom willen we in Vlaanderen maximaal inzetten op duurzaam watergebruik via waterbesparing en circulair watergebruik.

Het platform Circulair Water, een publiek-privaat samenwerkingsverband, onderzoekt hoe we circulair watergebruik kunnen versnellen. 

Uitdagingen en oplossingen voor circulair watergebruik

Ga aan de slag met circulair watergebruikIn de uitdagingenbundel vind je uitdagingen en oplossingen voor circulair watergebruik uit lopende projecten en initiatieven. Je raadpleegt er tips, tools en mogelijke acties die je kan ondernemen om zelf aan de slag te gaan met circulair watergebruik of om circulair watergebruik te helpen versnellen.

Blader door de uitdagingenbundel

   

Denk mee na over circulair watergebruik

Het document is dynamisch: uitdagingen, prioriteiten en oplossingen die actoren aanreiken, kunnen hierin worden aangevuld.

>> Heb jij input of feedback op de uitdagingenbundel? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar secretariaat_ciw@vmm.be.

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.