Vlaanderen integraalwaterbeleid.be

24/9: Chap’eau 2017 aan de Warmbeek: een geslaagde editie!

Voor de 4e editie van Chap’eau koos Aquafin voor één van de eerste speerpuntgebieden en zuiverste rivieren in Vlaanderen, nl. de Warmbeek in Noord-Limburg. Het lopende integraal project Warmbeek en het in 2016 opgestarte interregproject IMPAKT waren hierbij mee doorslaggevend.

De centrale locatie van Chap’eau lag midden in het groen aan de Tomp, vlak naast de Warmbeek in Hamont-Achel. Er waren allerlei sportieve en gastronomische activiteiten, maar ook kinderanimatie en een infomarkt. Naast de vaste partners De Vlaamse Milieumaatschappij, de provincie Limburg en Natuurpunt werd ook een stand voorzien voor het integraal project Warmbeek. Hierbij konden ook projectpartners hun initiatieven in het gebied in de kijker zetten. Het Limburgs Landschap gidste mee de wandelingen in het gebied.

Weinig mensen zijn vertrouwd met de verschillende aspecten van het watersysteem. Het blijft daarom relevant om het resultaat van de diverse projecten en initiatieven rond het watersysteem heel tastbaar te tonen aan een breed publiek.  Eén infostand werd opgezet aan de recente vistrap het Mulke, waar ook de enthousiaste vissenwerkgroep van LIKONA een succesvolle bevissing (15 soorten) van de Warmbeek uitvoerde. Hier kon de link tussen beekherstel en het resultaat ervan duidelijk getoond worden. Voor veel bezoekers ging een onzichtbare (onderwater)wereld open.

Chap'eau Hamont-Achel kreeg bovendien nog een aangenaam staartje. Op 19 oktober ontving Aquafin voor deze editie van Chap'eau een 'groene vent award' van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Deze award wordt uitgereikt aan de duurzaamste evenementen in Vlaanderen.

Hieronder enkele sfeerfoto’s van een mooie dag aan de Warmbeek. Bijkomend beeldmateriaal is te vinden op www.chap-eau.be.

Chap'eau Warmbeek - sfeerbeeld 1

Chap'eau Warmbeek - sfeerbeeld 2

Chap'eau Warmbeek - sfeerbeeld 3

Chap'eau Warmbeek - sfeerbeeld 4

Chap'eau Warmbeek - sfeerbeeld 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.