Vlaanderen integraalwaterbeleid.be
Home > Bekkens > Demerbekken > In de kijker

In de kijker

Mei 2019 - Terugblik op 10 jaar strategische projecten in Demer- en Laakvallei
Op 19 maart 2019 organiseerde het Regionaal Landschap Noord-Hageland samen met haar partners, waaronder het bekkensecretariaat van het Demerbekken, een symposium over 10 jaar strategische projecten in de Demer- en Laakvallei. Ook Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel was aanwezig.
Mei 2019 - Integraal project Velpe op volle snelheid
De Velpe ontspringt in Boutersem en stroomt door de Zuid-Hagelandse gemeenten Glabbeek en Kortenaken naar Halen, waar ze in de Demer uitmondt.
Mei 2019 - Eerste Demermeander geopend
Sinds april 2019 stroomt er opnieuw Demerwater door de meander in Vinkenberg tussen Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Het is de eerste van een 30-tal historische meanders die de komende jaren terug aangesloten worden aan de Demer. Een historisch moment.

Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) is een overlegplatform van de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus die bij het waterbeleid betrokken zijn. Ook waterbedrijven nemen deel aan het overleg. Deze samenwerking zorgt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak van het waterbeleid en waterbeheer in Vlaanderen.