Vlaanderen integraalwaterbeleid.be
Home > Bekkens > Maasbekken > In de kijker

In de kijker

Maart 2017 - De Jeker ziet opnieuw het licht in Tongeren
Binnen enkele jaren stroomt de Jeker opnieuw zichtbaar door Tongeren. De Vlaamse Milieumaatschappij, die de Jeker beheert, en de stad zullen een deel van de gedempte 'oude Jeker' opnieuw open maken. De werken kunnen wellicht in de zomer van 2017 starten.
Dec. 2016 - Vrije vismigratie in de Itterbeek een stap dichterbij
De Galdermansmolen en de Keyartmolen op de Itterbeek in Bree verhinderen vissen om de beek op te zwemmen. Voor beide knelpunten is een actie opgenomen in het bekkenspecifieke deel Maasbekken. Aan de Galdermansmolen heeft de provincie Limburg onlangs een nevengeul aangelegd. In 2017 is het vismigratieknelpunt langs de Keyartmolen aan de beurt
Dec. 2016 - Onderhoud van waterlopen over de grenzen heen
Op 5 oktober ondertekenden de Vlaamse Milieumaatschappij, de provincie Limburg, watering De Dommelvallei en het Nederlandse waterschap De Dommel een overeenkomst voor het onderhoud en beheer van de waterlopen die de grens oversteken. Deze samenwerking wordt jaarlijks geëvalueerd binnen het grensoverschrijdende wateroverleg (GoW) Dommel-Thornerbeek, waarvan het bekkensecretariaat het Vlaamse voorzitterschap waarneemt.
Integraalwaterbeleid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid